Mummieballetjes (pumpkin spice cakeballetjes met witte chocolade)

Ingrediënten:
Voor ca. 15 mummies

  • 8 vanille cupcakes
  • Portie botercreme (zelfgemaakt of kant en klaar)
  • Pumpkin Spice kruidenmix
  • 250 gr callebaut witte chocolade callets of je kan ook candy melts gebruiken
  • Suikeroogjes (bv van Funcakes)
  • Spuitzakjes
  • Satestokjes
  • Plank of bord
  • Bakpapier

Bereiding:

Doe het papiertje van de cupcakes en breek de cakjes in een kom van de keukenrobot. Je kan dit ook met de hand bewerken, indien gewenst.
Doe een 2 el botercreme erbij en 2 kl pumpkin spice.
Mix tot je een homogeen deeg hebt. Voeg eventueel extra botercreme toe . Proef of er nog kruiden bij moeten. De bedoeling is dat je een goed bewerkbaar deeg krijgt dat niet te droog is en niet te vochtig.
Maak er mooie ronde balletjes van die mooi stevig zijn en niet uit elkaar vallen als je er een prikker insteekt.
Leg ze een half uur in de diepvries. Of een nacht kan ook. Je kan de onbewerkte balletjes in de diepvries bewaren en elke keer enkele uitnemen om dan met chocolade te bewerken.

Haal de balletjes uit de diepvries (indien ze volledig bevroren zijn, moet je ze er een uurtje voor bewerking uithalen)

Smelt de witte chocolade in de microgolfoven. Begin met 20 seconden, roer even door en roer zo elke keer 10 seconden bij tot de chocolade gesmolten is , maar nog stukken niet gesmolten chocolade bevat . Roer de chocolade nu zodanig manueel, zonder bij te verwarmen, dat de overige stukjes gesmolten zijn.

Doe het grootste deel van de chocolade in een kom waarin je de balletjes goed kan in draaien en onderdompelen. Een deel hou je opzij.

Neem een sateprikker, dip in de chocolade en prik deze in een cakebal. Als de cakebal nog koud genoeg is , zit het stokje meteen vast. Zoniet zet je ze 5 minuten in de ijskast.
Doop de balletjes nu mooi in de chocolade, draai rond en tik langst de rand van de kom zodat het overtollige eraf gaat.
Zet de balletjes nu op een plank , die bekleed is met bakpapier. Druk er meteen 2 Suikeroogjes in.
Zet in de ijskast voor 5 a 10 minuten of tot ze gestolt zijn.

Doe nu de opzij gehouden chocolade in een klein spuitzakje, is deze al wat gestolt , zet je deze terug in de microgolfoven voor enkele seconden en doe dan in het spuitzakje.
Knip een klein tipje van de spuitzak, neem een cakebal aan de satestok vast en hou horizontaal.
Spuit nu, al draaiend lijntjes over de bal, zodat deze op een mummie gaat lijken.
Laat opnieuw even stollen.
Indien gewenst kan je de satestokjes eruit halen, heel voorzichtig ! en met een drupje chocolade het gaatje dichten.
Zet ze in de ijskast tot gebruik en haal een half uur voor consumptie uit.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial