Ingrediënten:
Voor een 20 koekjes
- 120 gr tarwebloem
- 40 gr cacaopoeder
- 2 gr baksoda
- 2 gr zeezout
- 110 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 110 gr lichtbruine suiker
- 60 gr kristalsuiker
- 1 ei(60 gr)
- 180 gr pure chocoladedruppels
- 2 koffielepels vanille extract
- Halloween sprinkels, eetbare oogjes, m&m’s
- Mini marshmallows
- Royal icing kant en klaar
- Rode en bruine gel kleurstof
Bereiding:
Doe de boter in een mengkom , samen met de suikers en klop ze luchtig, gedurende 4 minuten.
Doe het zout, ei en de vanille erbij , klop goed door tot het ei is opgenomen.
Zeef de bloem samen met de cacaopoeder en de baksoda , doe bij het botermengsel en meng op een lage snelheid erdoor tot bijna alles vermengd is, voeg dan de chocolade erbij en vermeng nog even kort door.
Zet het deeg een 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden, boven en onder warmte.
Maak balletjes van het deeg (4 cm) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat , hou voldoende plaats ertussen.
Bak ze ongeveer 12 a 14 minuten.
Duw meteen na het bakken de halloween sprinkles , oogjes en m&m’s bovenaan in het koekje. Laat ze 5 minuten koelen op de bakplaat en daarna verder laten afkoelen op een rooster.
Ondertussen kleur je de icing met een beetje bruin en rood (drupje bruin en enkele rood) tot een bloedrode kleur. Doe het in een klein spuitzakje. Snij de tip van het zakje vlak voor gebruik.
Neem 2 koekjes en spuit icing aan de onderzijde van het koekje , duw rondom de marshmallows erin en duw het andere koekje erop, zodat het tanden met bloed tussen lijken.
Laat de icing hard worden.