Ingrediënten:
Voor 2 personen
- 300 gr varkensgehakt
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teen look, fijngesneden
- 1 tl oxo bouillon
- 2 el gehaktkruidenmix
- 250 gr verse spinazie
- 4 medium wortels, in dunne schijfjes
- 1 el honing
- Komijn, gemalen
- Peper
- 400 gr bloemige aardappel , geschild en in stukken
- 10 gr meggle kruidenboter
- 1 a 2 el Philadelphia natuur
- 50 gr gouda, geraspte
- Peper, zout, nootmuskaat, peterselie
- Amandelmeel of gewone melk
- Gemalen parmezaan
- Kokosolie of olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Kook de aardappeltjes gaar , giet ze af.
Doe wat olie in een steelpannetje , zet op medium hoog vuur en doe de worteltjes erin.
Kruid met peper , zout en wat komijn naar smaak. Laat ze een 2 minuutjes bakken.
Doe de honing erbij en laat de honing stroperig worden. Roer goed om en zet het vuur zacht. Doe een klein scheutje water erbij, zet deksel op pan en laat de worteltjes een 5 a 10 minuten stoven tot ze zacht zijn. Neem het deksel van de pan en laat eventueel vocht nog wat inkoken.
Fruit de sjalot en look aan in wat olie en voeg het gehakt toe.
Bak het rul en kruid met de gehaktkruidenmix, voeg de oxo toe en roer goed om.
Doe het gehakt in een ovenschaal.
Doe in dezelfde pan terug olie en stoof hierin de spinazie.
Doe eerst de worteltjes over het gehakt en verdeel er de spinazie over. Overtollig vocht van de spinazie giet je weg. Anders wordt het allemaal wat te waterig achteraf.
Maak puree , stamp de aardappels fijn. Doe boter, philadelphia, geraspte kaas erbij en roer goed door.
Doe wat melk erbij zodat het een smeuïge puree wordt.
Kruid naar smaak.
Verdeel de puree over het gehakt en groenten.
Rasp er wat parmezaan over.
Zet de schotel in de oven voor een 25 tot 30 minuten.