Een ideaal ontbijt of heerlijk als vieruurtje
Ingrediënten:
Voor een 10 kleine pannenkoekjes (+/- 12 cm)
- 75 gr havermeel ( of havermout gemalen)
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 1 tl (2 gr) bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- 1 a 2 el vloeibare honing
- Snufje zeezout
- 100 ml amandelmeel (Of gewone melk, sojamelk, rijstmelk ….)
- 1 appel (jonagold, kanzi …)
- Kaneelpoeder
- Esdoornsiroop
- Kokosolie
Bereiding:
Doe alles (behalve appel, kokosolie, esdoornsiroop en kaneel) samen in een blender of mix met de staafmixer tot een glad beslag.
Snij de appel in partjes.
Verhit een kleine pan , zet het vuur daarna medium hoog en doe er een beetje kokosolie in .
Doe een kleine schep beslag in de pan en bak de ene kant tot je aan de randjes ziet dat het goudbruin wordt, de bovenzijde droger wordt en ook zal je wat putjes beginnen zien. Draai pannenkoekje om en bak de andere kant 2 a 3 minuten .
Doe dit tot het beslag op is en neem elke keer weer klein beetje olie voor het bakken.
Doe in dezelfde pan opnieuw wat kokosolie en bak de appeltjes goudbruin. Doe er ook wat kaneel over.
Serveert de pannenkoekjes met de appeltjes en giet er wat Esdoornsiroop over.