Pompoencookies met pecannoten en chocolade

Ingrediënten:
Voor een 24 koekjes

  • 240 gr gewone bloem
  • 1/4 TL natriumbicarbonaat
  • 1/2 TL bakpoeder
  • 2 TL kaneel
  • 1/4 TL gemalen gember
  • 1/4 TL gemalen kardemom
  • 1/2 TL zout
  • 170 gr gesmolten roomboter
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 60 gr kristalsuiker
  • 5 ML vanille extract
  • 150 gr chocoladedruppels
  • 30 gr gehakte pecannoten
  • 75 gr pompoenpuree, goed uitgelekt

Bereiding:

Meng de droge ingrediënten ( hou een beetje chocolade en noten apart voor afwerking) en meng de vochtige ingrediënten
Daarna doe je droge ingrediënten beetje bij beetje bij de vochtige. Meng goed . Maar niet te fel. Alles moet gewoon mooi gemengd zijn. Zet het deeg minstens een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak balletjes van het deeg , kleine pingpong balletjes.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier met voldoende ruimte tussen elk balletje. Duw wat extra chocola en noten in het deeg bovenaan. Niet te hard duwen, moet nog een bolletje zijn.
Zet ze in de oven en bak af voor 15 minuten. De koekjes zijn dan nog wat “chewy” binnenin. Heb je liever hardere koekjes moet je ze een 5 minuten extra bakken. (Ken je oven in dit geval!)
De koekjes voelen nog heel zacht als ze net uit de oven komen. Laat ze dus eerst wat rusten voor je ze van de bakplaat haalt. Daarna laten afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial