Ingrediënten :
Voor 12 stuks
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C boven en onder warmte
Doe de cupcakepapiertjes in de cupcake/muffin vorm
Zeef de bloem met het natriumbicarbonaat en de cacaopoeder . Voeg het zout en de suiker eraan toe en vermeng alles goed.
Meng de olie met de karnemelk , zure room, vanille extract en de koffie . Doe de eitjes erbij en klop even goed door.
Voeg nu het bloemmengsel erbij in 2 delen . klop dit goed door zodat alles goed met elkaar vermengd is en je een mooi homogeen beslag hebt .
Het beslag is zeer vloeibaar en dit is normaal 🙂
Optioneel kan je nu de chocoladechips erdoor doen.
Verdeel het beslag over de vormpjes (max 3/4 per vormpje vullen).
Zet in de oven voor 20 tot 25 minuten .
De cupcakes zijn gaar als je met een sateprikker erin prikt en dit er droog uitkomt (er mogen hooguit wat kruimels aan je stokje achterblijven 🙂 )
Variatie :
Als je graag een zeer intense chocoladesmaak hebt en heel donkere chocoladecupcakes wil (denk een beetje aan de smaak van een oreo koekje) , gebruik dan 50 gr cacaopoeder en 10 gr intense deep black cacaopoeder.
Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…