Pasta met BBQ vleesrestjes, bloemkool, prei en een lichte saus

Voor 2 personen
Ingrediënten:

  • 1 prei, in ringetjes
  • 1/4 bloemkool, in kleine roosjes
  • Look, fijngehakt
  • 1 a 2 bbq hamburger, gebakken en in stukjes (kan uiteraard ook een ander soort van vleesoverschotje gebruikt worden)
  • 120 gr penne, mini
  • 1,5 dl kookwater van de pasta
  • Blokje kruidenbouillon
  • 1 dl melk
  • 3 kl philadelphia look en fijne kruiden
  • Peper en zout
  • Eventueel maïzena of gemalen parmezaan

Bereiding:

Kook de penne gaar , voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de bloemkoolroosjes eraan toe .
Bewaar 1,5 dl van het kookwater.
Stoof de prei en look aan in wat olijfolie , voeg na 5 minuten het restjesvlees toe en stoof even mee.
Doe het bouillonblokje erbij , samen met het kookwater. Wacht even tot het bouillonblokje is opgelost en doe er de philadelphia en een scheut melk bij. Kruid met peper en zout.
Laat 5 minuten zacht pruttelen en doe er dan de pasta met bloemkool bij.
Meng goed door mekaar . Eventueel kan je de saus wat binden met maïzena. Of doe er wat gemalen parmezaan bij.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial