Chocolade zandkoekjes

Ingredienten:
+/- 45 koekjes

  • 80 gr zachte roomboter
  • 40 gr bloemsuiker
  • Mespunt zout
  • 15 gr eiwit
  • 110 gr pattisseriebloem
  • 15 gr cacaopoeder
  • 1 tl koffie extract
  • 1 el melk
  • Chocolade naar keuze voor de decoratie
  • Koekjesspuit of een spuitzak met gekarteld spuitmondje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C, boven en onder warmte.
Zeef de bloem en het cacaopoeder samen, zet even opzij.
Klop de boter zacht en romig in een kom, doe suiker en zout erbij en meng goed door.
Meng koffie extract, melk en eiwit er goed door tot een homogene massa. Voeg in delen het bloem-cacao mengsel toe , meng tot een egaal deeg.
Doe het deeg in een koekjespers of in de spuitzak en spuit rozetjes of een figuur naar keuze op een bakplaat.
Zet in de oven en bak de koekjes 17 a 20 minuten.
Laat ze even afkoelen op de plaat , alvorens ze verder te laten afkoelen op een rooster. Gebruik een spatel om de koekjes voorzichtig van de bakplaat te halen !
Smelt chocolade om de koekjes naar keuze te garneren.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial