Spelt chocolade chip cookies met M&M

Voor +/- 20 koekjes
Ingrediënten:

  • 100 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 30 gr kristalsuiker
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 1 groot ei, kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 220 gr speltbloem
  • 4 gr bakpoeder
  • Mespunt zeezout
  • 80 gr donkere chocoladechips , of gehakte chocolade naar keuze + beetje extra
  • 20 gr chocolade m&m’s + extra om te decoreren

Bereiding:

Voeg de roomboter samen met de suikers in een kom van een standmixer of gebruik een elektrische handmixer. Klop dit cremig tot de suiker opgenomen zijn door de boter, ongeveer een 5 minuten op medium snelheid.
Voeg het ei eraan toe en vanille en klop goed door tot het ei volledig is opgenomen.
Meng bloem met bakpoeder , zeef het en voeg zeezout toe. Doe dit bij het botermengsel en vermeng dit op lage snelheid tot de bloem is opgenomen.
Doe de chocoladechips erbij , hak de 20 gr m&m’n en voeg eveneens erbij.
Zet dit een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170°C, onder en boven warmte.

Bekleed een bakplaat met een bakmat of bakpapier.
Maak bolletjes van het deeg van +/- 3 cm , leg op de bakplaat met voldoende ruimte tussen elk bolletje en duw heel lichtjes enkele chocoladestukjes en hele m&m erin .
Zet in de oven voor 14 minuten.
De koekjes voelen nog zacht als ze uit de oven komen, dat is normaal. Laat ze nog 5 minuten op de bakplaat koelen en leg ze daarna op een rooster om volledig te laten afkoelen.
De koekjes zijn vanbinnen chewy en krokant vanbuiten, zo zijn ze ideaal.
Bewaar in een koekjesblik, zo kan je ze zeker 2 weken bewaren.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial