Ingrediënten voor 2 personen:
Bereiding:
Verhit de olie in een stoofpot en bak het stoofvlees rondom mooi bruin op hoog vuur.
Zet het vuur matig , Doe er de uien bij en roer tot deze mooi glazig zijn.
Kruid met stoofvleeskruiden , laurier en het voeg bouillonblokje toe.
Overgiet met de Westmalle + water tot alles net onder staat. Doe het takje tijm erbij.
Zet het vuur laag en laat dit een 2 uurtjes stoven.
Na 1.5 uur : Voeg er de honing aan toe.
Besmeer de peperkoek met een dun laagje mosterd en leg bovenop het stoofvlees.
Laat verder stoven tot het vlees mooi zacht is .
Voeg er op het laatst het chocoladeblokje aan toe en laat mooi versmelten in de saus.
Kruid bij met peper en eventueel nog extra stoofvleeskruiden.
Past heel goed bij witloof (gestoofd , witloofslaatje, witloofstoemp … ) , bij Rode kool , pompoenpuree , zoete aardappelen …. etc
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…