Vleesgerechten

Varkensstoofvlees met peperkoek en Westmalle

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gr varkensstoofvlees
  • stoofvleeskruiden naar smaak
  • olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • takje tijm
  • 1 flesje westmalle bruin dubbel trappist
  • 2 sneetjes vondelmolen peperkoek (zonder suiker bovenop)
  • 1 el honing
  • 1 blokje pure chocolade (+/- 7 gr)
  • 1 el belgische mosterd (wostyn)
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 2 rode uien

Bereiding:

Verhit de olie in een stoofpot en bak het stoofvlees rondom mooi bruin op hoog vuur.
Zet het vuur matig , Doe er de uien bij en roer tot deze mooi glazig zijn.
Kruid met stoofvleeskruiden , laurier en het voeg bouillonblokje toe.
Overgiet met de Westmalle + water tot alles net onder staat. Doe het takje tijm erbij.
Zet het vuur laag en laat dit een 2 uurtjes stoven.
Na 1.5 uur : Voeg er de honing aan toe.
Besmeer de peperkoek met een dun laagje mosterd en leg bovenop het stoofvlees.
Laat verder stoven tot het vlees mooi zacht is .
Voeg er op het laatst het chocoladeblokje aan toe en laat mooi versmelten in de saus.
Kruid bij met peper en eventueel nog extra stoofvleeskruiden.

Past heel goed bij witloof (gestoofd , witloofslaatje, witloofstoemp … ) , bij Rode kool , pompoenpuree , zoete aardappelen …. etc

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

4 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

6 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago