Varkensstoofvlees met peperkoek en Westmalle

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gr varkensstoofvlees
  • stoofvleeskruiden naar smaak
  • olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • takje tijm
  • 1 flesje westmalle bruin dubbel trappist
  • 2 sneetjes vondelmolen peperkoek (zonder suiker bovenop)
  • 1 el honing
  • 1 blokje pure chocolade (+/- 7 gr)
  • 1 el belgische mosterd (wostyn)
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 2 rode uien

Bereiding:

Verhit de olie in een stoofpot en bak het stoofvlees rondom mooi bruin op hoog vuur.
Zet het vuur matig , Doe er de uien bij en roer tot deze mooi glazig zijn.
Kruid met stoofvleeskruiden , laurier en het voeg bouillonblokje toe.
Overgiet met de Westmalle + water tot alles net onder staat. Doe het takje tijm erbij.
Zet het vuur laag en laat dit een 2 uurtjes stoven.
Na 1.5 uur : Voeg er de honing aan toe.
Besmeer de peperkoek met een dun laagje mosterd en leg bovenop het stoofvlees.
Laat verder stoven tot het vlees mooi zacht is .
Voeg er op het laatst het chocoladeblokje aan toe en laat mooi versmelten in de saus.
Kruid bij met peper en eventueel nog extra stoofvleeskruiden.

Past heel goed bij witloof (gestoofd , witloofslaatje, witloofstoemp … ) , bij Rode kool , pompoenpuree , zoete aardappelen …. etc

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial