Voor 2 personen:
Ingrediënten:
Bereiding:
Doe wat olijfolie in een antikleefpan , verhit deze op medium vuur en bak de blokjes zoete aardappel. Kruid met peper en eventueel wat chiliflakes.
Ze het vuur wat zachter en stoof de blokjes beetgaar gedurende een 10 tal minuutjes.
Haal uit de pan en zet opzij.
Snij de kip in stukjes, kruid met peper en bak ze in een weinig olijfolie in dezelfde pan. Of je kan de kip in de oven bakken en daarna in stukken snijden.
Haal kip uit de pan en zet opzij.
Doe terug wat olijfolie in de pan, op medium vuur en doe de paprikastukjes erin, samen met de ui en look en chilipeper. Bak enkele minuutjes al roerend . Doe er de tijm, laurier, kaneel bij en ook de overige kruiden , geheel volgens je eigen smaak. Bak ze even mee.
Doe de tomatenblokjes erbij, kippenbouillon, samen met een half blikje water en de rode kidneybonen. Laat op zacht vuurtje sudderen gedurende een 20 minuten.
Voeg er de kipstukjes aan toe, roer goed door. Kruid eventueel nog wat bij.
Meng de zoete aardappelblokjesmet de maïs. Leg wat Romeinse sla op een bord, leg daarop de aardappel met maïs en een beetje sandwich spread.
Serveert er de chili bij en werk af met gehakte verse peterselie of koriander.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…