Ovengroentjes met kip en yogonaise saus

voor 2 personen

Ingrediënten :

  • 2 kippeborstfilet
  • Van Beekum Jura Marinade
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 grote winterwortel, geschild en in blokjes
  • 1 medium pastinaakwortel, geschild en in blokjes
  • 1/4 van een kleine knolselder, geschild en in blokjes
  • 3 kleine rode bietjes, geschild en in blokjes
  • 2 lookteentje, ontveld
  • 1 grote rode ui, ontveld en in stukken
  • 1 flink handvol cashewnoten (natuur en ongezouten)
  • 100 gr kerstomaten
  • Peper en zout
  • Takje verse rozemarijn
  • 1 el honing , vloeibaar
  • Olijfolie

Voor de saus:

  • 1 el olijfolie met citroen
  • 1 el vloeibare honing
  • 80 ml potje Griekse yoghurt
  • 3 kl mayonaise
  • 1 el oil&vinegar hummus dip kruiden

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht.

Zorg dat de groentjes allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben.
Neem een ruime ovenschaal, leg hierin de kipfilets en doe er rijkelijk de Jura Marinade op. Masseer goed in het vlees. (Eventueel kan je dit al een uurtje op voorhand doen).

Verdeel de groenten over de schaal , samen met het takje rozemarijn. Kruid met peper en zout en verdeel rijkelijk wat olijfolie over de groenten. Hussel ze met je handen door elkaar zodat elk blokje een laagje olie heeft gekregen.

Doe de noten in een kommetje met een el olijfolie en een el honing.
Meng goed , laten even staan.

Zet de schaal groenten met de kip in de oven voor een 40 minuten
Na 10 minuten doe je er de noten bij , meng goed.
Zet opnieuw in de oven.
Elke 10 minuten roer je de groenten even goed om, zodat alles gelijkmatig gaar kan worden.
Maak ondertussen je sausje door gewoon alles te mengen.
Doe de laatste 5 minuten de kerstomaten bij de ovenschaal .

Serveert meteen met het yogonaise sausje.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial