Glutenvrije appeltaart

Ingrediënten :

  • 300 gr zachte sojaboter
  • 300 gr suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 350 gr glutenvrije bloem
  • 8 eiwitten
  • 2 el maïzena Plus
  • 4 jonagold appelen , 2 geschild en fijngesneden en 2 mét schil , in schijfjes

Bereiding :

Doe de boter in een kom en meng het met de suiker. (Bewaar een klein beetje suiker om het eiwit op te kloppen.)Meng er met de garde een beetje vanillesuiker en 4 eiwitten onder. Voeg de bloem eraan toe en roer alles goed tot één geheel. Voeg vervolgens het maiszetmeel eraan toe. Klop de 4 andere eiwitten samen met het restje suiker stijf. Meng de opgeklopte eiwitten onder het deeg. Meng de appelen onder het deeg. Beboter en besmeer de taartvorm met bloem en giet het deeg in de vorm. Versier de taart met de appelschijfjes Bak in een oven van 180°C gedurende 35 a 40 minuten.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial