Glutenvrije frangipannetaart

voor 1 taart :

Ingrediënten :

Taartbodem

 • 330 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK
 • 90 gr margarine
 • 80 gr suiker
 • 1 ei
 • 1 eidooier90 ml water
 • Frangipane-vulling :

 • 125 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK
 • 225 gr suiker
 • 150 gr boter of margarine
 • 3 eieren
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 1 pot abrikozenjam
 • geroosterde amandelschilfers
 • Bereiding :

  Taartbodem

  Maak eerst de taartbodem. Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten tot een homogeen deeg. Laat 15’ afgedekt met een doek rusten in de koelkast. Rol ¾ van het deeg langzaam uit tussen 2 lagen bakpapier. Vet de bakvorm in en leg het deeg los over de bakvorm. Verwijder met de handpalmen het overhangende deeg. Breng een laagje taartvulling abrikoos of abrikozenjam op de taartbodem aan. Rol het overige deeg uit tussen 2 lagen bakpapier en snijd dit in reepjes van ca. 1 cm breed en 30 cm lang.

  Frangipane-vulling

  Bereid dan de frangipanevulling. Roer de boter zacht en meng met de suiker en de eidooiers tot een romige massa (klop enkele minuten met een elektrische mixer). Meng de gemalen amandelen, de No-Risk en eventueel een beetje amandelaroma door deze massa. Klop de eiwitten stijf en spatel ze als laatste door het frangipanebeslag. Strijk dit beslag uit op de taartbodem. Leg de deegreepjes in ruitmotief op de frangipanevulling.

  Bak de taart 50 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Versier de taart na afkoeling met gebakglazuur en versier de taartrand met geroosterde amandelschilfers .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial