Glutenvrije Javanais

voor 1 stuk :

Ingrediënten :

Voor de biscuit :

 • 190 gr amandelpoeder
 • 190 gr suiker
 • 250 gr (8 eieren) eiwit
 • 75 gr suiker
 • 50 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK
 • 90 gr (3 eieren) eiwit
 • Voor de crème au beurre :

 • 3 eieren
 • 150 gr suiker
 • 300 gr boter
 • mokka aroma
 • 1 zakje chocoladeglazuur
 • Bereiding :

  Voor de amandelbiscuit

  Meng het amandelpoeder met 190 g suiker. Doe er het eiwit van 3 eieren bij en klop goed op met een mixer. Klop het eiwit van 8 eieren stevig op, voeg een gedeelte van de 75 g suiker toe en klop weer op. Voeg de resterende suiker toe en klop nogmaals op. Doe 1/3 van het opgeklopte eiwit bij het amandelmengsel en meng zachtjes. Spatel nadien voorzichtig de rest erdoor. Voeg ten slotte de No-Risk toe en meng kort. Strijk het beslag uit op een met bakpapier belegde bakplaat met een dikte van 0,5 cm. Zo bedek je de volledige bakplaat met beslag. Bak de amandelbiscuit 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

  Voor de crème au beurre :

  Roer de boter tot een gladde crème. Klop de eieren en de suiker 10 minuten op. Voeg dit mengsel, samen met enkele druppels mokka-aroma bij de botercrème. Klop het geheel op tot een luchtige crème au beurre.

  Zo maak je de javanais :

  Verdeel de amandelbiscuit in 5 gelijke rechthoeken. Bestrijk 1 rechthoek met een laagje crème au beurre en plaats er de volgende rechthoek op. Bouw zo verder tot je alle stukken amandelbiscuit gebruikt hebt. Bestrijk de bovenste laag amandelbiscuit met een dun laagje crème au beurre. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de koelkast. Warm een zakje chocoladeglazuur op in de magnetron. Knip het zakje open en overgiet de volledige bovenzijde van de taart met chocoladeglazuur.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial