Categories: Glutenvrij

Glutenvrij kruimeldeeg

Ingrediënten :

  • 60 gr margarine
  • 50 gr suiker
  • 1 ei
  • 60 ml water
  • 220 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK
  • Bereiding :

    Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Laat 15 minuten afgedekt afkoelen in de koelkast. Druk het deeg plat en leg het tussen 2 vellen bakpapier. Rol het langzaam uit met een deegrol. Vet een taartvorm in en leg het deeg los over de bakvorm, verwijder het overtollige deeg aan de rand met de handpalmen. Laat het deeg 20 minuten rusten bij kamertemperatuur. Bak het deeg in een voorverwarmde oven bij 180 °C. Zonder vulling duurt het bakken ongeveer 10 minuten. Met vulling langer, afhankelijk van welke vulling je gebruikt en hoeveel.

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    23 uren ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    3 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    5 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago