Categories: Glutenvrij

Glutenvrije appeltaart

Ingrediënten :

  • 300 gr zachte sojaboter
  • 300 gr suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 350 gr glutenvrije bloem
  • 8 eiwitten
  • 2 el maïzena Plus
  • 4 jonagold appelen , 2 geschild en fijngesneden en 2 mét schil , in schijfjes

Bereiding :

Doe de boter in een kom en meng het met de suiker. (Bewaar een klein beetje suiker om het eiwit op te kloppen.)Meng er met de garde een beetje vanillesuiker en 4 eiwitten onder. Voeg de bloem eraan toe en roer alles goed tot één geheel. Voeg vervolgens het maiszetmeel eraan toe. Klop de 4 andere eiwitten samen met het restje suiker stijf. Meng de opgeklopte eiwitten onder het deeg. Meng de appelen onder het deeg. Beboter en besmeer de taartvorm met bloem en giet het deeg in de vorm. Versier de taart met de appelschijfjes Bak in een oven van 180°C gedurende 35 a 40 minuten.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer
Tags: appeltaart

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

4 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

6 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago