Glutenvrij

Glutenvrije sandwiches

voor 18 sandwiches :

Ingrediënten :

  • 250 ml melk
  • 15 gr droge gist
  • 1 ei
  • 40 gr suiker
  • 10 gr zout
  • 75 gr boter of margarine
  • 1 losgeklopt ei
  • 500 gr GLUTENVRIJE BLOEM NO-RISK

Bereiding :

Voeg alle ingrediënten samen en kneed enkele minuten tot een homogeen deeg. Weeg deegstukjes van ca. 50 g af. Maak de deegbolletjes tot ovale deegpuntjes of sandwiches. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat. Dek de deegstukjes af en laat ze rijzen tot verdubbeling van het volume. Strijk ze in met ei en bak ze 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

3 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

5 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

7 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago