Categories: Soep

Tomatensoep met mozarella en basilicum

voor 4 a 6 personen :

Ingredienten :

  • 2 dikke uien , in kleine stukjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1 blikje geconcentreerd tomatenpuree
  • 1 wortel , in stukjes gesneden
  • 5 blaadjes verse basilicum ( naargelang je eigen smaak) , fijngehakt
  • 1 liter kippebouillon
  • 2 bolletjes mozarella ( bij voorkeur van buffelmelk )
  • wat cayennepeper
  • Belolive bakken en braden
  • Bereiding :

    Stoof de uien en de wortelstukjes wat aan in de vetstof en doe er de tomaten en het tomatenpuree bij. Doe de basilcum erbij en overgiet met de kippenbouillon. Doe de mozarella erbij en kruid wat bij met cayennepeper. Laat dit gedurende een 15 a 20 minuten doorkoken op een middelmatig vuurtje en mix de soep mooi glad. Tijdens het koken wel regelmatig eens roeren.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    2 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    4 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    7 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago