voor 4 a 6 personen :
Bereiding :
Stoof de uien , prei , teentje look en courgetteblokjes glazig in wat vetstof. Doe het blokje bouquet provençale erbij en overgiet met de bouillon. Kruid met wat peper en zout. Laat de soep een 15 minuutjes koken op een middelmatig vuur en mix ze mooi glad. Doe het scheutje room erbij en vermeng goed. Serveer meteen.
Variatie :
Je kan er ook nog wat broccoliroosjes bijdoen en een kuipje maredsous gruyere roomkaas.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…