
Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 250 gr pappardelle
- 1 rode paprika, blokjes
- 1/4 courgette, blokjes
- 1/2 broccoli, kleine roosjes
- 1 teentje look, geperst
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 250 ml culinaire room
- 120 gr philadelphia (light) natuur
- 1/2 blokje groentenbouillon, verkruimeld
- Peper, zout
- 1 el italiaanse kruiden
Bereiding:
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Doe wat olijfolie in een ruime antikleefpan en bak op een medium hoog vuur de spekblokjes, gedurende een paar minuten.
Voeg de groenten en de look toe en bak ze enkele minuten mee.
Voeg de room toe , groentenbouillon en 4 el pastawater, zet het vuur iets zachter en laat dit 5 minuutjes pruttelen onder deksel.
Voeg de philadelphia toe en de italiaanse kruiden.
Roer goed door en laat nog wat verder pruttelen.
Voeg er de gekookte pappardele aan toe en roer goed om.
Is de saus toch wat te dik, kan je nog wat pastawater toevoegen.
Kruid af met peper en zout.
Please follow and like us: