Tartiflette met raclettekaas

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 400 gr raclettekaas sneetjes
  • 1 pot (390 ml) Aardappel Anders met tuinkruiden en knoflook (bij Albert Heijn)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • Peper
  • Optioneel : 1/4 stuk van een courgette, in klejne blokjes ( ik had deze nog liggen, dus heb ik deze nog toegevoegd)
  • ruime ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
Bak de spekblokjes aan met de courgette (courgette is optioneel) en voeg de sjalot en look toe.
Bak ca. 5 minuten op een medium hoog vuur.
Meng de inhoud van 1 pot Aardappel Anders met de witte wijn , voeg er de aardappelschijfjes aan toe en de spekblokjes met sjalot en look ( en courgette).
Kruid extra bij met peper.
Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de helft van dit mengsel in de ovenschaal.
Verdeel er 200 grvan de raclettekaas over.
Doe het resterende aardappelmengsel hierover en verdeel de overige raclettekaas erover.
Dek af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.
Haal de aluminiumfolie eraf en zet nog 20 minuten in de oven.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch