Kerst & eindejaar

Feestelijk hapje: Worstenbroodjes met hert, veenbessen en camembert

Ingrediënten:
Ca. 8 stuks

  • 1 vel bladerdeeg, kant en klaar
  • Veenbessensaus (recept op onze website), je kan uiteraard ook kant en klaar gebruiken.
  • 200 gr gehakt van hert
  • Peper, zout
  • Mespunt gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • Snufje nootmuskaat
  • Mespuntje gemalen kardemom
  • Enkele lepeltjes crème de camembert
  • Eierdooier

Bereiding:

Maak een portie veenbessensaus en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht
Rol het vel bladerdeeg open, indien het een rond vel is, snij er dan een groot vierkant uit.
Smeer wat veenbessensaus (niet te dik) uit over het grootste deel van het vel bladerdeeg, maar laat 2 zijkanten 2 cm vrij.
Meng het gehakt met de kruiden en rol er een lange worst van.
Leg de worst in het midden van het vel.
Smeer er rijkelijk wat crème de camembert over.
Rol het deegvel nu op, begin aan de ene zijde waarje saus hebt weggelaten en rol mooi strak op.
Strijk wat eigeel op de andere vrijgehouden zijde en kleef de rol toe.
Snij met een heel scherp mes gelijke stukken in de rol, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of bakmat.
Bestrijk elk stukje met eigeel en bak de stukjes ca. 12 minuten, of tot mooi goudbruin.
Serveer met extra veenbessensaus.

Tip: je kan ook een camembert in kleine stukjes snijden en die verwerken in de rol met gehakt.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

2 dagen ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

4 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

7 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

2 weken ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago