Zoete aardappel puree, broccoli met varkenshaasje en rookkaas

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr varkenshaasje
  • 4 sneetjes rookkaas (albert heijn)
  • 400 gr zoete aardappelen
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 teen look
  • 500 gr broccoli
  • 2 el Heinz Sandwich spread naturel
  • 1 kl philadelphia look&kruiden
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • Kalfsfond in poeder

Bereiding:

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar.
Schil de beide aardappelen, pel de look en kook de aardappelen met de zoete aardappelen en de look eveneens gaar.
Doe een klontje boter in een pan en laat dit goed smelten op een medium hoog vuur.
Snij het stuk varkenshaas in 4 medaillons.
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout en bak het aan beide zijde goudbruin.
Zet het vuur zachter en laat dit een 3 tot 5 minuten aan elke zijde garen. (ze mogen nog licht rosé zijn)
Leg op elk stukje een sneetje rookkaas. Door de warmte zal dit mooi smelten.
Haal ze uit de pan .
Blus de pan met een scheutje water, laat de aanbaksels loskomen.
Voeg een koffielepeltje fondpoeder toe en laat wat indikken.
Leg de haasjes weer in de pan.
Pureer de zoete aardappelen met de Heinz Sandwich spread en philadelphia.
Kruid met peper en zout en wat paprikapoeder.
Voeg de helft van de gekookte broccoli toe en plet deze wat.
Serveer de puree met de overige broccoliroosjes en de varkenshaasjes met kaas.
Serveer er wat saus bij.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial