Eenpansgerecht met piccolini en chorizo
Ingrediënten:
Voor 2 personen
Bereiding:
Haal het velletje van de chorizo worsten.
Doe wat olijfolie in een ruime (antikleef)pan, stoof de ui en look glazig op een medium hoog vuur.
Voeg de chorizo toe en prak fijn.
Bak deze een paar minuten mee.
Voeg het tomatenconcentraat toe, gerookt paprikapoeder, de rozemarijn, rits de blaadjes van de tijmtakjes en voeg eveneens toe.
Bak een minuut mee.
Voeg de tomaten toe, roer goed om en zet het vuur zachter.
Stoof onder deksel gedurende een 5 minuten.
Voeg de overige groentjes toe, roer om en stoof opnieuw enkele minuten mee onder deksel.
Doe er de penne bij en indien nodig een klein scheutje water. Zet het deksel weer op de pan en laat 10 a 15 minuten garen. Roer regelmatig om en voeg water toe indien nodig.
Wanneer de penne gaar is, voeg je de overige verse kruiden toe en meng er de room onder.
Kruid af met peper.
Serveer met wat extra verse blaadjes lavas en basilicum.
Ingrediënten:ca. 20 koekjes 100 gr zachte roomboter 150 gr poedersuiker of basterdsuiker 1 medium ei,…
Ingrediënten:Voor 2 personen een handvol gedroogde zwarte champignons (wolkenoortjes) 100 gr prinsesseboontjes, in stukjes 150…
Ingrediënten:Voor 2 personen: Voor de spinaziecreme: 200 gr verse (jonge) spinazieblaadjes 1 teentje look, geperst…
Ingrediënten:Voor 4 personen: 1 zakje (500 gr) voorgekookte aardappelschijfjes 200 gr kippengehakt 2 (200 gr)…
Ingrediënten:Voor 2 personen 2 tot 2,5 kg mosselen 2 kleine uien, in fijne ringen 2…
Ingrediënten:Voor 2 personen: Ratatouille: 1 kleine courgette, in blokjes 1 grote rode paprika, in blokjes…