Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 160 gr rode linzen spirelli (of penne …)
- 4 dl van het kookwater
- 1 blokje kruidenbouillon
- 1 el philadelphia roomkaas fijne kruiden
- 150 gr kerstomaten, gehalveerd
- 1/2 broccoli, in kleine roosjes
- 1 kleine rode puntpaprika, in ringetjes
- 2 sjalot, fijngesneden
- 1 teen look, fijngeperst
- Peper en zout
- 1 kl versregen toscane kruiden
- 1 el spaghetti kruiden
- Maïzena
Bereiding:
Kook de pasta , voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoliroosjes toe. Hou 4 dl van het kookwater bij.
Hou de pasta warm.
Doe wat olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot, look en paprikaringen aan gedurende 3 minuten. Voeg de helft van de kerstomaten toe en laat nog 2 minuten verder stoven.
Doe er de spaghettikruiden en toscane kruiden bij , roer even door.
Doe het bouillonlokje erbij , het kookwater en de philadelphia.
Laat een 5 minuten pruttelen.
Bindt de saus met maïzena, voeg er de pasta met broccoli aan toe en roer goed door.
Laat alles goed doorwarmen.
Voeg de resterende kerstomaten er aan toe .
Kruid bij met peper en zout.
Je kan dit perfect zo eten, of serveer er een kalkoensnitzel bij, of kippenreepjes, balletjes, zalm, kabeljauwhaasje ….