Balletjes met wortel en broccoli in een zacht kruidensausje en witte rijst

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

125 gr witte rijst

Balletjes:

  • 300 gr varkensgehakt
  • 1 el gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 2 a 3 el paneermeel
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 1/2 broccoli , in roosjes
  • 1 grote wortel, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngeperst
  • 250 ml kookzuivel of culinaire room
  • 1 el philadelphia roomkaas
  • 1/2 blokje tuinkruiden bouillon
  • 1/2 el verstegen toscane kruiden
  • 1 kl peterselie
  • 1 kl bieslook
  • Peper en zout
  • Maïzena
  • Water

Bereiding:

Kook de rijst en hou warm.
Doe de ingrediënten voor de balletjes in een kom, vermeng goed en rol er balletjes van.
Doe wat olijfolie in een antikleefpan, verhit op medium hoog vuur en bak de balletjes rondom bruin.
Haal ze uit de pan, ze hoeven nog niet volledig gebakken te zijn.
Doe opnieuw een beetje olie in de pan en doe er de broccoli, wortel, sjalot en look bij.
Zet het vuur wat zachter.
Stoof de groentjes gedurende een 5 minuten.
Doe het bouillonblokje erbij en 2 dl water, laat even aan de kook komen. Voeg er de kookzuivel en philadelphia aan toe en zet het vuur zachter zodra het wat begint te koken. Kruid bij met peper, zout, peterselie, bieslook en de toscane kruiden.
Doe ook de balletjes er weer bij.
Laat dit een 10 minuutjes zacht pruttelen.
Bindt, indien nodig de saus wat bij met maïzena.
Serveer met de witte rijst.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial