Magnums met pistache en witte choclade

Met de vorm van Silikomart IJsvorm Magnum kan je je eigen magnum ijsjes maken , in de smaken die je maar zelf wil !

Ingrediënten:
Voor ca. 1 liter ijs:

  • 500 ml volle ijskoude room (min. 35%vet)
  • 1 blikje (397 gr) koude Nestlé gecondenseerde melk
  • 80 gr pistachepasta (verkrijgbaar bij online bakwinkels)
  • optioneel: 1 el smaakpasta pistache (bv patidess, saracino, …)
  • Optioneel: Limoengroene gelkleurstof
  • 50 gr gehakte pistachenoten
  • 300 gr Callebaut witte chocolade callets
  • 35 gr cacaoboter
  • optioneel: 40 gr glucosepoeder
  • optioneel: 2 el melkpoeder
  • Silikomart magnum ijsjes vorm (4 ijsjes)
  • ijslolly stokjes
  • hoge, smalle beker om de gesmolten chocolade in te doen
KokenKoken

Bereiding:

Doe de room in een ijskoude kom.
Doe de melkpoeder en glucose bij elkaar en doe er een deel room in . klop dit even met een klopper zodat de poeders opgelost zijn in de room.
Glucose en melkpoeder zorgen voor de vermindering van ijskristallen en een betere schepbaarheid van het ijs.
Voeg dit bij de overige ijskoude room en klop met een mixer op hoge snelheid tot het stijve pieken vormt.
Meng de pistache pasta , optioneel extra smaakstof en een zeer kleine hoeveelheid kleurstof met de gecondenseerde melk tot een homogeen mengsel.
Voeg dit bij de geklopte room.
Klop opnieuw met de mixer op hogere snelheid tot stijve pieken.
Neem de ijsvormpjes en vul ze met het mengsel, steek er een stokje in en leg in de vriezer tot ze volledig bevrozen zijn.
Het overige mengsel kan je in een vriesbestendig bakje doen en bewaren als schepijs.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, doe er de cacaoboter bij en laat volledig smelten.
Doe de gesmolten chocolade in een hoge beker die hoog en breed genoeg is om een volledig ijsje in te dopen.
Haal een bevrozen ijsje uit de vorm en dop het in de gesmolten chocolade helemaal onder .
Strooi er zeer snel wat gehakte pistachenoten op en laat opstijven. Dit gaat zeer snel. Laat ze bij voorkeur ook rechtstaand opstijven
Bewaar de ijsjes in afzonderlijke vetvrije zakjes of in een bakje met tussen elk ijsje een vetvrij papiertje.

Je kan bv ook de pistachenootjes met de witte chocolade mengen en zo de ijsjes erin dopen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial