Speculaas roomijs

Ingrediënten:
voor ca. 750 ml roomijs

  • 5 dl ijskoude volle room (min. 35% vet)
  • 3 dl gecondenseerde melk
  • 150 gr speculaaspasta
  • optioneel: 2 el volle melkpoeder
  • optioneel: 40 gr glucose poeder
  • Speculaasjes, verkruimeld
  • optioneel: Ijsmachine
KokenKoken

Bereiding:

Meng de room met de melkpoeder en glucose .
Doe de room in een koude kom en klop deze op tot hij bijna stijf is.
Voeg de gecondenseerde melk en speculaaspasta toe en klop verder op tot deze stijfgeklopt is.

Je kan nu verder afdraaien in een ijsmachine, doe daarna in een goed afsluitbaar bakje en werk af met de speculaaskruimels.
Laat vervolgens een aantal uren rijpen in de vriezer.

Geen ijsmachine ? Doe het mengsel in een goed afsluitbaar bakje, werk af met de speculaaskruimels en zet minstens 1 nacht in de vriezer voor gebruik.
Dit resulteert uiteindelijk wel in een minder luchtig ijs. Bij een ijsmachine wordt je ijs luchtig door de draaibeweging.

De melkpoeder en glucose zijn optioneel, ze zorgen ervoor dat er zich minder ijskristallen zullen vormen en voor een betere schepbaarheid van je ijs.
Zet je ijs voor gebruik steeds even op kamertemperatuur, een kwartier zou voldoende moeten zijn. Het is niet de bedoeling dat het smelt !
Daarna kan je genieten van een heerlijk romig ijsje !

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial