Ingrediënten:
Voor 2 a 3 personen:
- 250 gr gemengd gehakt
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1/4 knolselder, in kleine blokjes
- 1 grote wortel, in dunne schijfjes (of blokjes mag ook)
- 1 dikke prei, in ringen
- 2 el gehaktkruiden
- 2 dl tomatenpassata
- 1 dl water
- 1/2 blokje groentenbouillon
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 ei
- Klontje boter
- 0,5 dl melk
- Peper, zout, nootmuskaat, gehakte peterselie
- 50 gr versgeraspte comté
- 20 gr versgeraspte cheddar
- Olijfolie of zonnebloemolie
- Ovenschaal
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en maak er puree van met wat boter, melk en eitje. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat peterselie.
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Bak het gehakt in wat olie , op medium hoog vuur.
Kruid met gehaktkruiden.
Voeg sjalot en look toe en bak dit een minuutje mee.
Voeg er de gesneden groenten aan toe, roer goed om en bak een paar minuutjes mee.
Doe de groentenbouillon erbij en water, zet het vuur zacht en zet deksel op de pan. Laatdit 5 minuutjes sudderen.
Voeg er de passata aan toe, roer goed en laat nog 10 minuten sudderen .
Breng nog op smaak met peper en zout.
Verdeel de saus over de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree.
Werk af met de geraspte kazen.
Zet 20 tot 25 minuten in de oven.