Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 100 gr couscous (snelkook)
- 300 gr kippenblokjes
- 2 wortelen , in blokjes
- 1 aubergine, in grote blokjes
- 1/2 courgette, in grote blokjes
- 1 rode ui, grofgesneden
- 1 teen look, fijngeperst
- 1 rode paprika , in grote blokjes
- 1 el couscouskruiden of ras el hanout (bv. Euroma, Verstegen, …)
- 50 gr rozijnen
- 1 flinke el harissa pasta
- water
- olijfolie
Bereiding:
Kruid de kippenblokjes met peper en bak ze in een ruime pan met wat olijfolie , op een medium vuur.
Doe de couscouskruiden, look en uien erbij en bak ze even mee. Blus met wat water (1 dl).
Voeg er de wortels aan toe , zet het deksel op de pan en stoof een 5 a 10 minuten op een zacht vuurtje.
Doe een eetlepel olijfolie bij de couscouskorrels en giet er 250 ml kokend water bij. Roer even , dek goed af en laat 10 minuten staan.
Voeg ondertussen de overige groenten bij de kip en wortels, alsook de rozijnen. Doe er nog 1 dl water bij en roer even om. Laat dit opnieuw een 10 minuutjes sudderen. Roer af en toe eens om.
Doe er de harissa bij , schep goed om .
Ondertussen zou de couscous al het vocht moeten opgenomen hebben en beetgaar moeten zijn. Maak de korrels los met een vork .
Verdeel over de borden en serveer er de kip en groenten bij.