Kokosrijst met varkenshaasje, broccoli en cashewnoten

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr varkenshaasje, dunne lapjes gesneden
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 40 gr cashewnoten natuur, grofgehakt
  • Wokolie (arachide, kokos…)
  • Sesamolie
    Optioneel: 1 tl oil en vinegar spicy wok kruiden
  • 125 gr basmatirijst
  • 2 dl alpro amandeldrink met kokos (of gewone kokosmelk)
  • 0,5 dl water
  • 1 a 2 el geraspte kokos, die je in een scheutje alpro melk laat trekken.
    Optioneel: kokosschilfers geroosterd

Voor de vleesmarinade:

  • 1 eiwit
  • 1 el sojasaus
  • 1 el water
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el maïzena
  • 1 tl lookpoeder

Voor de saus:

  • 2 dl water
  • 2 el maïzena
  • 2 el sojasaus
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sambal

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de vleesmarinade en doe het vlees erbij. Vermeng goed zodat het vlees goed bedekt is met marinade.
Laat dit 30 min. tot een uur staan.

Vermeng alle ingrediënten voor de saus.

Kook de rijst gaar in de alpromelk (of kokosmelk) en water.

Verhit 2 el olie in de wok en een beetje sesamolie op een vrij hoog vuur en roerbak de broccoli enkele minuten. Haal uit de wok.
Doe opnieuw wat olie in de wok en roerbak het vlees (mag met alle resterende marinade erbij) een 3 minuten.
Doe er eventueel wat spicy wok kruiden bij.
Doe er de noten bij, roerbak even mee. Doe ook de broccoli er opnieuw bij.
Roerbak alles nog een minuutje en doe er de saus bij.
Roer nog 2 minuten goed door.

Vermeng de rijst met het kokosrasp-alpromelk mengsel.

Serveer de rijst met de varkenslapjes en overstrooi eventueel met enkele schilfers geroosterde kokos.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial