Groenten

Erwtjes en wortelen

Ingrediënten:
voor 3 a 4 personen:

  • 600 gr diepvries erwtjes
  • 3 dikke wortelen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 el honing
  • zout en peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kl gedroogde tijm
  • scheutje water
  • klontje boter

Bereiding:

Smelt de boter in een stoofpan met deksel op een medium vuur. Stoof hier de worteltjes in aan gedurende 5 minuutjes.
Voeg er de sjalot en laurier aan toe en stoof even mee.
Doe er de honing en tijm bij , laat de honing mooi de worteltjes glaceren en voeg er dan de erwtjes aan toe met een klein scheutje water.
Zet het deksel op de pan en stoof dit een 10 minuutjes mee.
Kruid bij met peper en zout .

Serveer met een gekookt aardappeltje en een stukje vlees of vis.

receptenwijzer

Recent Posts

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

4 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

6 dagen ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

1 week ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago

Groene shakshuka

Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

2 weken ago