Taart en gebak

Cake van paarse zoete aardappel

Ingrediënten:

  • 200 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 200 gr zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 50 gr suiker
  • 1,5 el melk
  • 150 gr ube halaya (confituur van paarse zoete aardappel, in de Aziatische winkel of online te verkrijgen)
  • 2 el ube extract (eveneens online of in de Aziatische winkel te verkrijgen)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, onder en boven warmte.
Klop de roomboter met suiker tot een cremig geheel in ongeveer 3 minuten op medium snelheid.
Voeg 1 voor 1 de eieren eraan toe , klop tot volledig opgenomen door de boter, voeg de ube jam en extract eraan toe . Klop nog even goed door.
Voeg op lage snelheid de bloem toe in delen. Klop 30 seconden door .
Voeg de melk eraan toe en klop nog 30 seconden door.
Stort het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 50 a 60 minuten.
Laat de cake afkoelen op een rooster.

Tip: je kan er ook cupcakes van bakken. Het beslag zal ongeveer 8 cupcakes geven.
Bak de cupcakes ongeveer 18 a 20 minuten.
Je kan ze aftoppen met een roomkaastopping.

receptenwijzer

Recent Posts

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 dag ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

3 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

6 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

1 week ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago