Ovenschotels

Lasagnette met pompoen en gehakt

Ingrediënten:

voor 2 personen

  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 250 gr pompoenblokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 300 gr Heinz traditional saus
  • 100 ml v8
    vWater
  • 60 gr pompoenpuree (pure pompoenpuree)
  • 2 kl pumpkin spice kruidenmix
  • Peper
  • 1 el oregano
  • 1 kl oxo bouillon
  • Olijfolie
  • 150 gr lasagna vellen, gedroogde
  • 100 gr alpro cuisine light
  • 100 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 50 gr geraspte emmental

Bereiding:

Doe wat olijfolie in een ruime pan (eventueel eentje die ook in de oven kan).
Bak het gehakt aan op een medium hoog vuur, voeg de pumpkin spice kruidenmix en oregano eraan toe, alsook de look en sjalot. Bak dit een paar minuutjes mee. Zet het vuur ietsje lager en doe er de pompoenblokjes en paprika bij, roer om .
Na een paar minuten voeg je de , oxo, V8 , heinz traditional saus en pompoenpuree toe, en 100 ml water. Roer goed om , zet het vuur laag en laat dit 15 minuten sudderen onder deksel.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175°C, hetelucht.

Meng de alpro cuisine met de philadelphia tot een gladde saus.

Breek de lasagnevellen in stukken ( ca. 4 cm)

Roer de saus even door en indien ze te droog is, voeg je nog een scheut water toe. Kruid met wat peper bij.
Steek de lasagnevellen rechtop in de saus en laat dit een 3 minuten zo verder sudderen. Roer nu goed om zodat elk stukje bedekt wordt met saus. Zet het vuur uit. Indien je een ovenbestendige pan hebt gebruikt, strijk je het geheel nu wat glad. Zo niet, giet alles over in een ovenschaal.
Strijk het room-philadelphia mengsel mooi gelijkmatig uit over de schotel en overstrooi met de cheddar en emmental. Strooi er ook nog een beetje oregano over.
Zet nu 25 minuten in de oven, voel of de lasagnestukjes gaar zijn, zoniet zet je de schotel nog 5 minuutjes langer in de oven.
Laat een kwartiertje rusten alvorens te serveren.

receptenwijzer

Recent Posts

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

7 uren ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

3 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

5 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago