Ovengebakken groentjes met varkenshaasje

Ingrediënten:
Voor 2 a 3 personen

  • 400 gr varkenshaasje
  • Olijfolie
  • 2 dikke wortelen, geschild
  • 1 a 2 rode biet, rauw en geschild
  • 1/4 van een knolselder, geschild
  • 1 dikke pastinaak, geschild
  • 2 dikke vastkokende aardappelen, geschild
  • 1 dikke zoete aardappel, geschild
  • 2 a 3 stronkjes (grond)witloof
  • 1 dikke jonagold appel, inblokjes
  • Handvol ongezouten pistachenoten
  • Handvol ongezouten walnoten
  • Vloeibare Honing (bij voorkeur een intense , bv kastanjehoning of berghoning)
  • Takje verse rozemarijn, takje tijm
  • Peper en zeezout
  • 2 teentjes look, gepeld
  • 1 ui , gepeld
  • Ruime ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht.
Snij alle groenten in blokjes op dezelfde groote.
Doe 4 el olie inde ovenschaal en doe alle groenten, en look, behalve het witloof, in de schaal.
Kruid met peper en zout.
Hussel alles goed door elkaar, zodat elk blokje een laagje olie heeft.
Zet in de oven voor 30 minuten , na een kwartier even alles doorvoeren.
Snij het varkenshaasje in 3 a 4 stukken. Kruid het met peperen zout en korst het vervolgens aan in een hete pan gedurende 4 minuten . Zet even opzij.
Na een half uur halen we de schaal uit de oven en voegen we het witloof, de appel , takje rozemarijn en tijm toe en een klein scheutje water . Roer goed door en zet opnieuw een kwartier in de oven.
Vermeng de noten met 2 el honing.
Leg de stukjes varkenshaas tussen de groenten, verdeel het noten- honing mengsel ertussen en zet nog 10 minuten in de oven.
Haal de schotel uit de oven, roer even goed door en check of de groenten gaar zijn. Ze mogen nog wat beet hebben .
Serveer de groenten met stukjes varkenshaas en maak er eventueel een yoghurtsausje bij .

KokenKoken
Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial