Farfalle met prei , champignons en kip in een romig mosterdsausje

voor 2 personen:

  • 125 gr farfalle
  • 1 prei , in ringen gesneden
  • 250 gr champignons , in schijfjes
  • 300 gr kipfilet, in blokjes
  • 250 ml alpro soya cuisine (of gewone room)
  • 1 dl kookvocht van de pasta
  • 1 el graanmosterd
  • peper en zout
  • Vadouvan kruiden
  • 1 teentje look , fijngesnipperd
  • versgehakte peterselie

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af , maar bewaar 1 dl van het kookvocht
Kruid de kippenblokjes met vadouvan kruiden
Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak de blokjes goudbruin. Haal ze uit de pan .
Stoof in dezelfde pan , de prei en champignons met de look , gedurende een 6 minuten
Doe er 1 kl vadouvankruiden bij , samen met de mosterd. Roer goed door.
Doe er de room bij en het kookwater.
Laat dit op een medium tot hoog vuur inkoken tot een gebonden saus . Meng de kip eronder.
Voeg eventueel extra mosterd toe en vadouvan kruiden , volgens eigen smaak.
Kruid af met peper en zout . Doe er de gekookte farfalle bij en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Serveer met wat versgehakte peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial