
voor 2 personen:
- 125 gr farfalle
- 1 prei , in ringen gesneden
- 250 gr champignons , in schijfjes
- 300 gr kipfilet, in blokjes
- 250 ml alpro soya cuisine (of gewone room)
- 1 dl kookvocht van de pasta
- 1 el graanmosterd
- peper en zout
- Vadouvan kruiden
- 1 teentje look , fijngesnipperd
- versgehakte peterselie
Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af , maar bewaar 1 dl van het kookvocht
Kruid de kippenblokjes met vadouvan kruiden
Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak de blokjes goudbruin. Haal ze uit de pan .
Stoof in dezelfde pan , de prei en champignons met de look , gedurende een 6 minuten
Doe er 1 kl vadouvankruiden bij , samen met de mosterd. Roer goed door.
Doe er de room bij en het kookwater.
Laat dit op een medium tot hoog vuur inkoken tot een gebonden saus . Meng de kip eronder.
Voeg eventueel extra mosterd toe en vadouvan kruiden , volgens eigen smaak.
Kruid af met peper en zout . Doe er de gekookte farfalle bij en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Serveer met wat versgehakte peterselie.