Gegratineerde spaghetti met balletjes in tomatensaus, spinazie en broccoli

Voor 2 a 3 personen
Ingrediënten:

  • 250 gr gemengd gehakt
  • 1 eitje
  • Paneermeel
  • Gehaktkruiden
  • Peper en zout
  • 1 pot bertolli siciliana saus (400 gr)
  • 1/2 potje heinz traditional pastasaus (150 gr)
  • 1 dl water
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • Oregano, peper
  • 200 gr spaghetti
  • 60 gr philadelphia look en fijne kruiden
  • 1 dl melk
  • Geraspte pecorino
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 100 gr diepvries spinazie

Bereiding:

Maak de balletjes met gehakt, ei , paneermeel en kruiden naar smaak.
Maak de balletjes ongeveer 3 cm groot, bak ze in wat olijfolie.
Doe de ui erbij en bak even mee. Zet het vuur zacht en doe er de sauzen en het water bij en kruid met peper en oregano.
Laat de saus zachtjes pruttelen voor een 15 minuten of tot ze wat dikker is.
Kook ondertussen de broccoli , haal na 5 minuten uit het water en kook de spaghetti in dezelfde pot .
Ontdooi en warm de spinazie op, lepel er wat tomatensaus door en verdeel op de bodem van een ovenvaste schaal.
Verwarm de ovengrill voor.
Meng de spaghetti met de tomatensaus en balletjes, verdeel over de spinazie.
Verdeel er de broccoliroosjes over.
Meng de philadelphia met de melk tot een dikke, licht lopende saus die makkelijk te verdelen is.
Verdeel in porties over de spaghetti en rasp er pecorino over.
Strooi er ook wat extra oregano over.
Zet onder de grill tot deze mooi gekleurd is.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial