Ingrediënten voor 4 personen :
- 500 gr kalkoenfiletgebraad , gebraden en daarna in stukken gesneden
- 250 gr Bertagni verse lasagnebladen
- 1 courgette , in blokjes van 1,5 cm
Spinaziesaus:
- 30 gr boter
- 40 gr bloem
- 7 a 8 dl melk
- peper , zout en nootmuskaat
- 50 gr diepvries spinazie (mag iets meer of minder ook zijn , geheel volgens jouw smaak)
- 2 el philadelphia look & fijne kruiden
Ricottasaus:
- 250 gr ricotta
- 3 flinke el philadelphia look en fijne kruiden
- 1 ei
- gehakte peterselie
- 30 gr gemalen parmezaan
- 30 gr gemalen emmental
- Peper en zout
Bereiding:
Stoof de courgetteblokjes een 10 minuten in een beetje olijfollie op een zacht vuurtje.
Maak de spinaziesaus:
Doe de spinazie in een kommetje en laat ontdooien in de microgolf. Giet het vocht af.
doe de boter in een kom en zet op middelmatigvuur , laat ze smelten.
Voeg de bloem toe en roer tot een roux . Blijf constant roeren , na een paar minuutjes voeg je de melk er beetje bij beetje aan toe . Blijf goed doorroeren om klonters te voorkomen.
Doe er de philadelphia bij.
De bedoeling is dat je een mooie gebonden saus hebt , net niet té lopend meer, maar ook niet té dik .
Je moet dus wellicht meer of minder melk gebruiken.
Doe er de spinazie bij en laat goed doorwarmen , al roerend.
Meng alles samen voor de ricottasaus tot een homogene saus, kruid met peper en eventueel wat zout.
Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
Neem een ruime ovenschaal en doe hierin een dun laagje spinaziesaus.
Leg er nu een laagje lasagnevelletjes op , een laagje ricottasaus , verdeel er wat kalkoenvlees en courgetteblokjes over en opnieuw een laagje spinaziesaus.
Opnieuw : lasagne, ricottasaus , kalkoen , courgette en spinaziesaus.
Doe dit tot de schaal gevuld is . Verdeel er daarna een royale laag gemalen kaas over en zet vervolgens in de oven.
Bak de lasagne gedurende een 20 a 25 minuten.