Ingrediënten:
Bereiding:
Meng bloem met maizena en zout.
Doe de boter in de kom van een keukenrobot, samen met de suiker en klop deze romig op medium snelheid voor ongeveer 5 minuten.
Voeg een per een de eieren toe tot ze volledig opgenomen zijn door de boter. Voeg vanille extract ook toe. Klop door.
Voeg nu de bloem toe in delen, op lage snelheid.
Tot deze volledig is opgenomen.
Stort het deeg uit op een groot stuk huishoudfolie, duw het mooi plat tot 1 CM dik. Verpak het goed in de folie en leg het in de koelkast voor een 30 tal minuten.
Verwarm de oven voor op 190°C. (onder en boven warmte).
Rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte en steek vormen uit.
Leg op een bakplaat met bakpapier.
De restjes deeg kan je opnieuw samenvoegen en uitrollen. Probeer het deeg wel zo koel mogelijk te houden tijdens dit proces.
Bak doe koekjes voor 12 a 14 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Decoreer ze naar wens met glazuur, suikerpasta, chocolade …
Het ongebruikte deeg kan je perfect invriezen of is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…