Ingrediënten:
Bereiding:
In de broodmachine: programma voor normaal brood
Manueel:
Doe water , gist, bloem en semolina, alle kruiden, de olie, boter en zout in de mengkom van keukenrobot.
Gebruik het kneedstuk van de machine en kneed voor 15 minuten op lage stand tot een soepel deeg .
Merk je dat het deeg na 5 minuten nog te droog is, voeg dan klein beetje water toe. Te nat ? Doe er per keer een lepeltje tarwebloem bij.
Eigenlijk start je best met minder water en voeg je beter stapsgewijs water toe, dan je bloem moet toevoegen. Ik startte met 280 ml water. De hydratatie die je aan het deeg moet voorzien is erg afhankelijk van omgevingstemperatuur en bloemtemperatuur. Dus start liever met iets minder water en voeg per enkele ml bij.
Dek het deeg af met folie en zet op een warme plaats bij voorkeur rond de 25°C) , laat minstens 1u rijzen. Wanneer het volume verdubbeld is , is dit goed. Op koudere plekken zal dit langer duren.
Sla nu het deeg door en breng het in de gewenste vorm. Of je kan het in een beboterde en bebloemde bakblik leggen. Aan jou de keuze.
Zet opnieuw, afgedekt op een warme plaats en laat 35 a 40 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Besproei het deeg met een beetje water en bak af voor 35 a 40 minuten.
Je brood is klaar als het hol klinkt wanneer je erop tikt.
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…
Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…