Koekjes

Amandelkoekjes

Ingrediënten:

  • 50 gr maïzena plus
  • 50 gr volkorenbloem
  • 75 gr amandelpoeder
  • 1 eierdooier
  • zeste van 1/4 citroenschil
  • 100 gr kristalsuiker
  • 100 gr bakboter op kamertemperatuur
  • snuifje zout

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef de bloem met de maîzena in een kom.
Doe er de helft van de losgeklopte eierdooier bij, voeg suiker, citroenzeste, zout en amandelpoeder eraan toe.
Kneed alles tot een samenhangend deeg.


Uitrollen tot dikte van 0,5 a 1 cm .
Steek er rondjes uit met een koekjessteker.


Leg ze op een met bakpapier beklede bakvorm en bak ze in de oven gedurende 10 min.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

4 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

6 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago