Ingrediënten:
Balletjes:
Saus:
Bereiding:
Maak de balletjes: doe het gehakt in een kom, samen met alle ingrediënten.
Meng tot een homogene massa en maak er balletjes van.
Meng de saus: doe de Philadelphia in een kom, klop deze los met een garde en doe beetje bij beetje de melk bij.
Doe de verse kruiden erbij en de geraspte pecorino. Meng goed onder.
Ook de pesto meng je eronder.
Kruid wat bij met peperKook de macaroni gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af en meng de pesto erdoor.
Hou warm.
Bak de balletjes in een diepe pan op een middelmatig vuur.
Bak ze halfgaar.Neem ze uit de pan. Doe in dezelfde pan de sjalot en het witloof.
Stoof dit enkele minuten aan.
Blus met de kalfsfond en doe er opnieuw de balletjes bij.
Zet het vuur laag en laat dit onder deksel enkele minuutjes verderstoven, tot de balletjes zo goed als gaar zijn.
Doe nu de pecorinosaus erbij, zet het vuur opnieuw iets hoger en roer voortdurend.
Indien de saus te dik is naar je zin, doe er dan wat melk bij.
Laat dit een paar minuutjes verder pruttelen, maar blijf roeren tot de balletjes gaar zijn.
Als de saus te dun is, bindt ze dan wat bij met maïzena.
Serveer met de pestomacaroni en werk af met wat plekjes kervel en eventueel wat extra pecorino.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…