Pasta

Pesto Macaroni met balletjes en witloof-pecorinosaus op basis van Philadelphia

voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr macaroni
  • 1 el groene pesto

Balletjes:

  • 300 gr gehakt naar keuze
  • 1 ei
  • 1/2 gesnipperd sjalotje
  • Teentje fijngesneden look
  • Handvol aan versgehakte kruiden (kervel, bieslook, peterselie)
  • 3 el Chapelure
  • 1 el gehaktkruiden
  • peper en zout

Saus:

  • 650 gr witloof , grof gesneden of fijn (wat je graag hebt)
  • 1/2 fijngesnipperd sjalotje
  • 100 gr philadelphia natuur (mag ook met kruiden zijn)
  • 1 el groene pesto
  • Handvol versgehakte kruiden, mag minder zijn als je de Philadelphia met kruiden gebruikt)
  • 50 gr geraspte pecorinokaas
  • 2dl melk (hou de fles alleszins bij de hand , als je liever wat vloeibaardere saus hebt , kan je altijd wat melk bijvoegen)
  • 4 el lacroix kalfsfond .Eventueel wat maīzena wanneer je een iets dikkere saus wil.

Bereiding:

Maak de balletjes: doe het gehakt in een kom, samen met alle ingrediënten.
Meng tot een homogene massa en maak er balletjes van.

Meng de saus: doe de Philadelphia in een kom, klop deze los met een garde en doe beetje bij beetje de melk bij.
Doe de verse kruiden erbij en de geraspte pecorino. Meng goed onder.
Ook de pesto meng je eronder.
Kruid wat bij met peperKook de macaroni gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af en meng de pesto erdoor.
Hou warm.

Bak de balletjes in een diepe pan op een middelmatig vuur.
Bak ze halfgaar.Neem ze uit de pan. Doe in dezelfde pan de sjalot en het witloof.
Stoof dit enkele minuten aan.
Blus met de kalfsfond en doe er opnieuw de balletjes bij.


Zet het vuur laag en laat dit onder deksel enkele minuutjes verderstoven, tot de balletjes zo goed als gaar zijn.
Doe nu de pecorinosaus erbij, zet het vuur opnieuw iets hoger en roer voortdurend.
Indien de saus te dik is naar je zin, doe er dan wat melk bij.
Laat dit een paar minuutjes verder pruttelen, maar blijf roeren tot de balletjes gaar zijn.
Als de saus te dun is, bindt ze dan wat bij met maïzena.
Serveer met de pestomacaroni en werk af met wat plekjes kervel en eventueel wat extra pecorino.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

4 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

6 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago