voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 gr rundskarbonade (in blokjes)
  • 5 dl rundsbouillon
  • 1 blik (van 400 gr) gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 4 aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • platte peterselie
  • 2 el zure room

Bereiding:

Pel de uien en de knoflook en snij deze fijn.
Snij de paprika in stukken.
Schil de aardappelen en snij deze in grote stukken.


Verwarm de olijfolie en stoof daarin de uien de aardappelen en knoflook aan.
Voeg het rundvlees toe en bak het even mee aan.
Voeg er de bouillon, knoflook, paprika, gepelde tomaten, tijm en laurier bij.

Kruid af met peper, zout en paprikapoeder.
Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat vervolgens 1 uur sudderen op een laag vuur.

Kruid bij indien nodig.
Verdeel de goulash over diepe borden of kommen. Serveer met zure room en een beetje platte peterselie.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

3 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

5 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

7 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago