Bloemkool met paprika in pittige zoetzuur met balletjes

Voor 2 personen

Ingrediënten :

  • 1 kleine bloemkool in kleine roosjes
  • 1 rode paprika, blokjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 flinke teen look, fijngesneden
  • 40 gr cashewnoten, grofgehakt
  • 200 gr suzi wan woknoodles

Balletjes:

  • 300 gr gemengd gehakt, mag ook kippegehakt zijn
  • 1/2 sjalotje, heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 5 spice kruidenmix
  • 1 tl Citroenpeper
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1/4 blokje knorr rundsbouillon, verkruimelen

Saus:

  • 130 ml water
  • 2 flinke el hoisinsaus
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 kl tomatenconcentraat
  • 2 flinke el ketchup
  • 2 el ananas – chili saus of gewone chilisaus
  • Enkele druppels tabasco
  • 1 tl sambal
  • Maïzena , optioneel
  • Platte peterselie of koriander, vers

Bereiding:

Mix alle ingrediënten voor de saus samen, behalve de maïzena.
Meng alles samen voor de balletjes en rol balletjes van een golfballetje groot.

Verhit wat olie in een wok en bak de balletjes bruin aan, ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Haal ze uit de wok en zet warm.


Doe opnieuw wat olie in de wok en roerbak de groentjes gedurende een 5 minuten . Doe de balletjes er opnieuw bij , en de cashewnoten, bak nog enkele minuten verder.

Doe de saus erbij , warm ze goed door (tot de balletjes gaar zijn)en voeg wat maïzena toe om ze bij te binden, indien gewenst.
Maak de woknoodles los en roer ze door het geheel. Laat nog enkele minuten doorwarmen.

Serveer met wat verse platte peterselie of koriander.

Je kan ook andere noodles gebruiken, die je dan eerst kookt. Woknoodles kan je meteen toevoegen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial