Ingrediënten: voor 12 cupcakes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C hetelucht.
Plaats 12 cupcakepapiertjes in een cupcake/muffinpan.
Doe de boter , suiker en zout in een kom van een standmixer. (Je kan ook een handmixer gebruiken hiervoor.)
Mix dit op medium snelheid samen tot de boter cremig wordt (+/- 1 minuutje bij boter die mooi zacht is, is deze nog niet helemaal op kamertemperatuur, gaat dit wat langer duren).
Voeg er 1 voor 1 de eitjes aan toe, ook de vanille mag erbij en mix goed door op medium snelheid. Niet te lang , gewoon tot het ei opgenomen is (duurt paar seconden)!
Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda en voeg toe.
Mix op medium snelheid door voor 30 seconden. Niet langer, anders worden de gluten in de bloem geactiveerd en dit resulteert in een taaie cupcake.
Voeg de melk eraan toe en mix nogmaals 30 seconden door.
Verwerk het beslag meteen! Met een ijsscoop kan je makkelijk de vormpjes vullen.
Bak de cupcakes 18 minuten in de hetelucht oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Decoreer zoals gewenst.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…