voor 2 a 3 personen :
Ingrediënten :
- 300 gr. kippengehakt
- 125 gr. verse champignons ( in schijfjes gesneden )
- 1 klein blikje ananas
- 1/2 rode en 1/2 gele paprika ( in fijne reepjes )
- 2 wortelen ( in fijne blokjes of staafjes )
- 3 el ma?solie en een enkele druppels sesamolie
- 1/2 blikje bamboespruiten in staafjes
- een klein kommetje sojascheuten
- 1 el kippenkruiden
- snuifje curry
- 3 el hoisin – saus
- 1 el gembersiroop
- 1 el donkere sojasaus
- 1/2 el ketjap manis
- een klein beetje chilisaus of wat sambal
- eventueel wat maïzena express
- 1/2 pakje mie
Bereiding :
Kook de mie gaar en hou ze warm. Snij de ananas in stukjes. Kruid het gehakt royaal met de kippenkruiden . Verhit de maïsolie en sesamolie in een wok en bak het gehakt rul. Voeg de wortels , parika’s en bamboespruiten toe . Roerbak gedurende enkele minuten . Voeg er dan de champignons , ananas en sojascheuten toe . Roerbak nog even mee en blus met de gembersiroop , sojasaus , hoisinsaus en ketjap manis. Kruid nog wat extra met curry en doe er de chilisaus of sambal bij . Je kan eventueel de saus wat binden met maïzena , doe de mie erbij en vermeng goed . Nog 1 minuutje mee roerbakken en opdienen.
Please follow and like us: