voor 4 personen :
Ingrediënten :
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de aardappelen . maak er puree van met de 2 el boter , 1 dl melk en een eitje . Kruid met peper , zout en wat verse nootmuskaat . Geheel volgens eigen smaak. Stoof de preiringen gaar in wat boter en vermeng deze onder de puree. Bak de champignonsschijfjes aan in wat boter en hou ze warm. Beboter een ovenschaal , kruid de stukken vis met de viskruiden en leg ze in de ovenschaal. Zet in de oven gedurende 8 à 10 min. afhankeleijk van de groote van de stukken.
Voor de botersaus
Stoof de sjalotten in beetje boter op een matig vuur. Bevochtigen met de witte wijn en stoofvocht van de vis. Laat dit tot de helft inkoken. Monteer de saus met 25 gr boter . Doe de boter in stukjes en vermeng ze in de saus. Doe er volgens smaak , de gehakte kruiden bij . Serveer met de puree , champignons en vis.
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…