voor 30 koekjes :
Ingrediënten :
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de boter in een mengkom samen met de kristal – en bruine suiker. Klop dit luchtig. Verdeel het losgeklopte ei in 2 porties : de ene helft vermengen met de amandelessence en de andere helft bij de boter doen en mee kloppen. Doe de gezeefde bloem en bakpoeder erbij en werk dit door het botermengsel. Doe er de gemalen amandelen door en klop nog even stevig door . Niet te lang meer , anders gaat het deeg plakkerig worden. Nu zou het deeg zo stevig moeten zijn dat je er met je handen 30 balletjes van kan vormen. Leg ze op een bakplaat bekleed met boterpapier , druk ze met de hand wat platter en leg in het midden van elk koekje een witte amandelnoot. Gebruik het ei-amandelessencemengsel dat aangelengd is met het water om de koekjes mee te bestrijken . Zet ze in de oven en bak ze 12a15 minuten . Laat afkoelen op een rooster.
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…